NT

From Aggelos.Dk
Revision as of 09:11, 4 July 2019 by Jorgen (talk | contribs) (Hvorfor har vi brug for Kristendommen i det moderne samfund?)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Mirakler i NT

Mit største problem med Det Nye Testamente var alle miraklerne, hvor Jesus helbreder blinder og lamme. Det var ind til jeg så TV-serien Band of Brothers. Jeg er ellers ikke til krigsfilm da de stort set alle sammen glorificere krigen - i stedet for at belyse det langt mere interessante; hvorfor startede krigen. En undtagelse er dog den danske film Armadillo (2010). Men, der er en scene i Band of Brothers der åbnede døren til forståelse af miraklerne i Det Nye Testamente. En af de amerikanske soldater er blevet blind, ikke fysisk, men fordi personen befinder sig i en choktilstand. En af hans soldaterkamerater beroligere og opmuntrer ham, hvorefter han får synet tilbage. Se scenen her... https://www.youtube.com/watch?v=ZvEI7k8pfHg

Min kone der er læge, kan bekræfte at det der skete er såkaldt hysterisk blindhed, som også kan resultere i lammelse. Se også http://denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Psykologi/Psykodynamik,_terapiformer_og_begreber/hysteri

Jeg har endnu ikke haft tid til at dykke rigtig ned i dette spændende emne, men det giver en meget god forklaring på hvad der umiddelbart betragtes som overnaturlige mirakler. Genopstandelsen har jeg dog endnu ikke en god forklaring til : )

Selvom jeg personligt stadig finder dele af NT problematisk, må jeg indrømme at det med tiden er blevet en meget lille del af bogen (måske 2%) som i høj grad bliver overskygget af mange af de revolutionerende tanker og ideer som bogen hovedsagelig består af. Så skal man huske på at det blev skrevet for 2000 år siden. Måske er Kristendendommen ikke perfekt, men vores bedste udgangspunkt. Desuden forkaster man vel heller ikke hele Kierkegaards filosofi bare fordi man i dag har svært ved at forstå hans modstand af demokratiet.


Hvorfor blev NT så populær?

  • Et simpelt positivt budskab der kan skabe et fællesskab.
  • Inkluderede alle.
  • Dækker det menneskelig behov at der er noget der er større end os selv (lever ikke af brød alene).
  • Italesætter største frygt er at vi ikke er gode nok.

Hvorfor har vi brug for Kristendommen i det moderne samfund?

"Christ by definition is the best that a man can be." Jordan Peterson.

https://www.youtube.com/watch?v=IXZc6spUImI


Vejen til fællesskabet

https://www.weekendavisen.dk/2019-26/ideer/vejen-til-faellesskabet

https://drive.google.com/file/d/1hXtfWIPWHeV0Gsr22EMEgq_2rRN2F0aJ/view?usp=sharing (PDF)