Gudstjenester

From Aggelos.Dk
Jump to navigation Jump to search


Præstens 20 råd

https://www.midtjyllandsavis.dk/artikel/b35808c1-9644-4df9-bb3d-87988c4ce101/

Det er da råd man kan forholde sig til :) Håber det ikke bare er en avisartikel, men at det faktisk også bliver prædiket i kirken.


bibelselskabet.dk/12-s-efter-trinitatis-fra-foerste-raekke


I stedet for den kedelige altergang som symbolisere den sidste nadver, hvorfor så ikke have et fælles måltid som det jo var...

Leonardo da Vinci (1452-1519) - The Last Supper (1495-1498).jpg
Kulturkristendom er befrielseskamp

Kulturkristendom er et sympatisk forsøg på at vriste kristendommen fri af en omklamrende folkekirke, siger filosof Arno Victor Nielsen

Kulturkristendom i Danmark kan siges at have to manifester, Jørgen I. Jensens ”Den fjerne kirke” fra 1995 og Thorkild Grosbølls ”En sten i skoen” fra 2003. Hver på sin måde forsøger de at befri kristendommen fra kirkens klamme favntag, så den kan komme ud og virke i samfundet.

”Jeg befinder mig bedst hos de business class-kristne,” har Arno Victor Nielsen sagt om sin egen kristendomsopfattelse. Hermed hentydede han til kirker i indre København som Marmorkirken, Garnisonskirken og valgmenigheden i Vartov, der er kendt for at tiltrække mange intellektuelle og veluddannede kirkegængere. Kalder sig kulturkristen, men har tidligt meldt sig ud af folkekirken.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/ide-tanke/filosof-kulturkristendom-er-befrielseskamp


Den danske folkekirke er en tabersag

En amerikansk religionssociolog besøgte for nogle år siden Norge, som har meget lignende folkekirkelige forhold som i Danmark. Han konkluderede, at et folk kan hænge ved religionens ritualer og ceremonier 200 år efter, at folket egentlig har forladt troen.

Kort sagt: Ateisterne behøver ikke at sætte gang i flere udmeldelseskampagner. Folkekirken klarer det selv med sin dyrkelse af en diffus og harmløs kristendom.

Henrik Højlund er valgmenighedspræst i Aarhus bykirke.


Folkekirken vil altid være god til én ting: begravelser.